tanár

Halász Éva

Divat- és stílustervezés

Tervezői életút:

Pécsi Művészeti Szakközépiskolában kezdte szakmai tanulmányait, ahol szőnyeg- gobelin tervező és szövő szakon érettségizett. Magyar Iparművészeti Főiskolán diplomázott Bőr- és Ruhaipari Ipari Formatervezőként. 1994-ben volt évfolyamtársaival közösen megalapították az Orlando Collection márkát, amelynek vezető tervezőjeként vált ismertté. 2011-ben a Styl ruhagyár tervezőjeként próbálta ki tapasztalatait a konfekció iparban, ahol férfi kollekciók tervezésével foglalkozott. 2012 nyarán saját álmainak megvalósításába kezdett, létrehozta a HALASZEVA COLLECTION márkát.

Tervezői munkásságát az új dolgok felfedezése, és kipróbálása jellemzi. Kezdetekben számos hazai és nemzetközi versenyen kamatoztatta tudását az Air France – Nina Ricci Divatversenyen, Párizsban, Mittel Moda Divatversenyen, Goriziaban. Az Orlando Collection márkában kezdetben a brand business kollekcióját tervezte, majd késöbb, amivel tervezőként igazán ismerté vált, az a márka esküvői és alkalmi kollekciója. Számos közismert személyiség évek óta vele tervezteti megjelenését exclusive eseményeken (Krizsó Szilvia, D Tóth Krisztina, Madár Veronika, Demcsák Zsuzsa, Judy, Kozma Orsi, Szalai Vivien, Ábrahám Edit, Kandász Andrea) Tervezett jelmezeket Sas Tamás filmjébe, Magyarország egyik legkedveltebb Jazz zenekarát a Cotton Club Singers megjelenését tervezte, de nevéhez fűződik Micheller Mirtill, Váczi Eszter és számos ismert művész fellépő ruhája. Ihletet merít az öltözékeit választókból, a lelki magasságokból és mélységekből, ahogy a különleges felkérések is inspirálják. Együtt dolgozhatott a Miss Colours kerekesszékes Szépségverseny nőiességéből és emberségéből sokakat leiskolázó résztvevőivel. A Tokióban rendezett Miss International 2013-as döntőse, Ötvös Brigitta is HALASZEVA ruhában mutatta meg magát a világnak, elnyerve a Miss International Legszebb Estélyi Ruhája címet. A látványos estélyi, alkalmi ruhák tervezése mellett szívesen kalandozik a formaruhák, promóciós és hostess ruhák világában. 2012-ben és 2013-ban is a Best of Budapest & Hungary, az Év tervezője díjjal tüntette ki.

Tervezői hitvallás:

“Minden nőben ott rejtőzik a csoda, amit csillogtatni kell. Minden ruha egy szerelem, minden ruhának lelke van, mert személyesen a viselőjének készül. Mindenki aki velem készítteti a ruháját, a lelkem részévé válik, a közös beszélgetések, nevetgélések, de akár a sírás is, mind része az alkotásnak. Szeretem, hogy személyiségeknek tervezek, nem csupán a papírnak, fontos a ruha viselője, a gondolatai, örömei és problémái, fontos, hogyha még csak alkalmakra, pillanatokra, de a részévé válhatok az életüknek. Minden nap inspirálnak, új gondolatokat ébresztenek, az alkotásom részévé válnak. Öröm a munkám, mert örömet adok, szeretem látni azt, amikor egy csodálatos nőből még csodálatosabbat varázsolok, ez az élet euforikus pillanata.”

Mi leszel, ha nagy leszel?

Székhelyünk a Krisztina körúton

A Covid-19 vírusválság miatt székhelyünk online oktatással, zártan működik. Elérhetőségeink változatlanok: +36 30 551 4212 központi telefonszámon, vagy az iroda@szfi.hu e-mail címen léphet velünk kapcsolatba, és honlapunk segítségével jelentkezhet. A tilalom feloldását követően szeretettel várjuk oktatási központunkban, a 1013 Budapest, Krisztina krt. 59/B. alatt, ahol érettségire épülő iskolarendszerű oktatásunk, felnőttképzéseink és egyetemi képzéseink elméleti órái, valamint előadó-művészeti képzéseink elméleti és gyakorlati órái folynak.

Bővebben

SZFI Egyetemi képzések!

Az SZFI a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karával együttműködésben minden évben diplomát adó szakirányú továbbképzéseket indít az előadó-művészeti és mozgókép szakterületeken. Jelentkezni 2021. május 31-ig lehet (videó).

SZFI LÁTVÁNYTERVEZŐ KÉPZÉS

A LÁTVÁNYTERVEZŐ MINI SOROZAT INDÍTÁSÁT A KORONAVÍRUS JÁRVÁNY MIATT 2021. SZEPTEMBERRE ÁTÜTEMEZTÜK, MÉG LEHET JELENTKEZNI! A 6 alkalmas, 24 tanórás workshop-sorozat oktatója Gyarmathy Ágnes, Munkácsy Mihály-díjas díszlet- és jelmeztervező. A sorozat végigviszi a látványtervezés folyamatát a forgatókönyvtől a díszlet, berendezés, kellék, jelmez, smink-maszk megtervezéséig; célja a film egységes látványvilágának kialakítása. A hallgatók minden alkalom után házi feladatot kapnak, a sorozat folyamán egyetlen projekten dolgoznak. A házi feladatokat lehet rajzolni vagy montázsolni, a rajzkészség nem feltétel, a kreativitás és esztétikai érzék hasznos. A programot kezdő kisfilmeseknek szánjuk, akik a vizuális tervezés főbb folyamatait szeretnék átlátni. Vagy olyan művészeti előképzettséggel rendelkezőknek, akik érdeklődnek a filmkészítés és látványtervezés iránt. A csoportot 8 főtől indítjuk, és 12 fős létszámnál lezárjuk.

Bővebben

Színháztechnikus, szcenikus vizsga 2019.

Iskolánk végzős Szcenikusai eredményes záróvizsgát tettek a neves szakmai bizottság előtt. Köszönjük Gyarmathy Ágnes tanárnő és Ridinger János tanár úr áldozatos munkáját. Sikerekben gazdag pályát kívánunk a végzős osztály minden tanulójának!

Bővebben

Hangmester vizsga

Iskolánk végzős Hangmesterei eredményes záróvizsgát tettek májusban a neves szakmai bizottság előtt. Gratulálunk Timár Domonkos tanár úr áldozatos munkájához és az eredményes vizsgához. Sikerekben gazdag pályát kívánunk Brutóczki Andrásnak, Kiefer Tibornak, Varga Mátyásnak és Váradi Dávidnak!

Bővebben

Magánénekes vizsga

Iskolánk végzős Magánénekesei májusban eredményes záróvizsgát tettek a neves szakmai bizottság előtt. Gratulálunk az eredményes záróvizsgához, és sikerekben gazdag pályát kívánunk Sárog Noéminek és Márfi Józsefnek!

Bővebben

Tanulj a Színház és Film Intézet-ben!

Érdekel a színház, film és média világa? Szívesen dolgoznál ezen a területen? Tanulj a legjobbaktól és kerülj be a szakma vérkeringésébe! Közel 100 képzés a Színház és Film Intézetben!

Operaünnep az SZFI közreműködésével

A Magyar Állami Operaház Britten 100. születésnapja alkalmából megtartott díszelőadása Csányi János igazgató úr rendezésében került színpadra november 22-én. A produkcióban számos közreműködő vett részt a Színház és Film Intézet padsorai közül. A Színész I. osztály mellett a Kellékes szak tanulóinak is elismerést hozott a bemutató, mely a pozitív fogadtatás következtében repertoáron lesz a következő évadban. Fotó: Blaskovits Eszter

Bővebben

Érdekel, milyen volt a Színész II. vizsga? Nézd meg képes beszámolónkat!

Az SZFI Színész II.-es hallgatóinak musical válogatásból és Feydeau Zsákbamacska című darabjából álló vizsgaelőadása július 26-án volt látható a Vörösmarty Színházban. (Fotó: Blaskovits Eszter)

Bővebben

Mozgókép- és animációs vizsgafilm

Szívből gratulálunk Kozma Ildikó tanárnőnek és Kirschner Balázs végzős diákunknak, aki Dinóbánat c. vizsgafilmjéért a júniusi OKJ záróvizsgán "Fehér Holló"-díjat kapott. Eredményes pályát kívánunk a továbbiakban Balázsnak!

Bővebben

Új képzések a TV2 Akadémiával közösen

Térábrázolás, rajztechnikák, animáció

TV stage manager, színházi ügyelő

Segédoperatőr

Díszlet- és jelmeztervező asszisztens

Felvételvezető

Filmtechnika

Terepen a stáb

A fordulatos történet forgatókönyvét Bereményi Géza forgatókönyv-és drámaíró csoportja készítette. Majd hosszú hónapok szakmai előkészítését követően az intézet tanárainak és diákjainak együttműködésével 9 napon át tartott a forgatás Budapesten és Sződligeten, ahol a tanulók komplex formában, élményszerűen sajátíthatták el a filmes szakma háttériparának magas szintű művelését.

Forog a forgatókönyv

A forgatáson az intézet több osztálya dolgozott közösen

Köszönet

A Színház és Film Intézet ezúton fejezi ki köszönetét a Szívdobogás c. kisjátékfilm forgatásában közreműködő képzésvezetőknek, tanároknak, színészeknek, diákoknak, és mindazoknak a szervezeteknek, akik támogatást nyújtottak a forgatás létrejöttében.

Bővebben

Partnerek

Y Media MAgyar Nemzeti Filmalap Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar filmesgyakornok.hu
Új Budapest Filmstúdió 4 Studio Magyar Producerek Szövetsége je suis belle
Multifilm Megafilm Pelyhe Kft. MFE-HSA Sinarts
Use unused Magyar Állami Operaház Hungari Mozisokszöv Sparks Kecskemétfilm Korda Studios Tranzorg Ciróka bábszínház TV2 AKADÉMIA Madách Színház Budapesti Operettszínház Művészetek Palotája Szegedi Szabadtéri Játékok Szegedi Nemzeti Színház Magyar Színháztechnikai Szövetség Karinthy Színház Vígszínház

Web: City Media Group Kft.