FELVÉTELI EGYETEMI KÉPZÉSEKRE

FELVÉTELI EGYETEMI KÉPZÉSEKRE

Tisztelt Jelentkezőnk!

A 2024/2025-ös tanévben a PTE Művészeti Kara a Színház és Fim Intézettel közösen az alábbi - négy féléves - szakirányú továbbképzésekre hirdet felvételt:

  • Dokumentumfilm-alkotó 
  • Mozgóképalkotó
  • Színpad- és televíziós stage menedzser
  • Előadó-művészeti műszaki vezető
  • Előadó-művészeti gazdasági vezető
  • Forgatókönyv- és drámaíró
  • Mozgókép- és előadóművészeti szakíró, kritikus
  • Díszletfestő
  • Díszletszobrász
  • Hatásvilágítás-tervező

Az oktatás elméleti és gyakorlati része Budapesten, a Színház és Film Intézetben (1013 Budapest, Váci utca 47.) illetve partnereinél – elsősorban Budapesti színházaknál, filmstúdióknál, televízióknál – jön létre. A záróvizsga a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán történik.

A képzések önköltségesek, a költségtérítés díja 2024/2025-ös tanévben mindegyik képzésben egységesen: 300.000,- Ft/ félév.

A képzésekre DIÁKHITEL igényelhető!

Felvételi eljárási díj 2024-ben az SZFI-ben 7.000,- Ft + ÁFA

Jelentkezni elektronikusan, az alábbi címre 2024. augusztus 31-ig beküldött dokumentumokkal lehet. A jelentkezéssel kapcsolatos további részletek a mellékelt tájékoztatóban találhatók. A képzések részletes leírása pedig a http://www.art.pte.hu/mozgokep_es_eloadomuveszeti_szakiranyu_tovabbkepzesek/felvetelizoknek oldalon található.

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

A jelentkezés módja:

Az érdeklődők elektronikusan jelentkezhetnek a gocsal.akos@pte.hu címre küldött dokumentumokkal.

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok:

  • A jelentkezési lap letölthető INNEN.
  • A felsőfokú végzettséget igazoló oklevél vagy oklevelek (szkennelve)
  • Legfeljebb 1 oldalas motivációs levél, melyben a jelentkező bemutatja szakmai érdeklődését, esetleges tapasztalatait.

A jelentkezés határideje:

A dokumentumoknak az SZFI felvételi lezárásával együtt 2024. augusztus 31., 24.00-ig kell beérkezniük a megadott e-mail címre.

A felvételi eljárás menete:

A beérkezett jelentkezési lapok alapján a képző intézmény - telefon vagy skype kapcsolatfelvétellel rövid motivációs beszélgetésre hívja a jelentkezőket, melyen a jelentkező szakmai ambícióiról, az adott szakterületen szerzett esetleges tapasztalatairól tájékozódik. A motivációs beszélgetésen a Mozgókép-alkotó és a Forgatókönyv- és drámaíró szakirányú továbbképzésre jelentkezők egy rövid online szakmai feladatot is kaphatnak (szinopszis írása egy meghatározott témában).

A beszélgetés egyeztetett időpontban történik.

A jelentkezők a motivációs beszélgetést követően elektronikus értesítést kapnak a felvételről.

A képzés kezdési időpontja: 2024. október 1.

A jelentkezés feltételei:

A szakirányú továbbképzések megkezdésének feltétele, hogy a jelentkező rendelkezzen az előírás szerinti felsőfokú végzettséggel. Az alábbi táblázat tartalmazza, hogy az egyes képzésekhez milyen előképzettséggel lehet jelentkezni.

Képzés

 

Szükséges előképzettség

     

Dokumentumfilm-alkotó

 

A képzésben legalább alapszakon (ideértve a korábbi legalább főiskolai szintű végzettséget is) megszerzett oklevéllel rendelkezők vehetnek részt.

Mozgóképalkotó

 

A képzésben legalább alapszakon (ideértve a korábbi legalább főiskolai szintű végzettséget is) megszerzett oklevéllel rendelkezők vehetnek részt.

Színpad- és televíziós stage menedzser

 

A képzésben legalább alapszakon (ideértve a korábbi legalább főiskolai szintű végzettséget is) megszerzett oklevéllel rendelkezők vehetnek részt.

Előadó-művészeti műszaki vezető

 

A képzésben a műszaki képzési terület legalább alapszakján (ideértve a korábbi legalább főiskolai szintű végzettséget is) megszerzett oklevéllel rendelkezők vehetnek részt.

Előadó-művészeti gazdasági vezető

 

A képzésben a gazdaságtudományi képzési terület legalább alapszakján (ideértve a korábbi legalább főiskolai szintű végzettséget is) megszerzett oklevéllel rendelkezők vehetnek részt.

Forgatókönyv- és drámaíró

 

A képzésben legalább alapszakon (ideértve a korábbi legalább főiskolai szintű végzettséget is) megszerzett oklevéllel rendelkezők vehetnek részt.

Mozgókép- és előadó-művészeti szakíró, kritikus

 

A képzésben művészeti, művészetközvetítési, bölcsészettudományi, társadalomtudományi, pedagógusképzési képzési terület legalább alapszakján (ideértve a korábbi legalább főiskolai szintű végzettséget is) megszerzett oklevéllel rendelkezők vehetnek részt

Díszletfestő

 

A képzésben a művészeti és művészetközvetítési képzési terület szakirányú – legalább – alapszakján (ideértve a korábbi legalább főiskolai szintű végzettséget is), valamint képzőművész-tanár, vizuális- és környezetkultúra-tanár, design- és vizuális művészet-tanár, vizuális nevelőtanár szakon megszerzett oklevéllel rendelkezők vehetnek részt.

Díszletszobrász

 

A képzésben a művészeti és művészetközvetítési képzési terület szakirányú – legalább –alapszakján (ideértve a korábbi legalább főiskolai szintű végzettséget is), valamint képzőművész-tanár, vizuális- és környezetkultúra-tanár, design- és vizuálisművészet-tanár, vizuális nevelőtanár szakon megszerzett oklevéllel rendelkezők vehetnek részt.

Hatásvilágítás-tervező

 

A képzésben művészeti, művészetközvetítési és műszaki képzési terület szakirányú – legalább – alapszakján (ideértve a korábbi legalább főiskolai szintű végzettséget is) megszerzett oklevéllel rendelkezők vehetnek részt.

 

Várjuk jelentkezését!

SZFI szervezés